DIagnoză AC + reîncărcare cu freon

A venit vara și aveți nevoie tot mai mult de sistemul de aer condiționat al mașinii.

Dacă ați observat că eficiența acestuia în procesul de răcire a aerului a scăzut, cel mai probabil cantitatea de freon este mai mică decât minimul necesar.

Pe lângă verificarea și manopera pentru reumplere gratuite, îți oferim un preț special de 80 lei pe oră la manopera de service, redus de la 100 lei.

Vă așteptăm la OTTIMO să rezolvăm problema!
Play Video

Cu ajutorul echipamentului nostru performant, vom verifica dacă nu există scurgeri din sistem, vom curăța circuitul intern al stației și vom restabili nivelul de freon.

Această ofertă mai e valabilă doar

Ce presupune diagnosticarea și reîncărcarea sistemului AC?

1. Conectarea echipamentului de încărcare freon la sistemul de aer condiționat al automobilului.

Se va selecta marca și modelul auto astfel ca echipamentul să știe ce cantități de substanțe trebuie să injecteze în sistem.

2. Recuperarea freonului și a uleiul din sistem.

La această etapă echipamentul va recupera automat cantitatea de freon și de ulei din sistem, în caz că acestea există.

3. Vidarea sistemului AC.

La această etapă echipamentul de service va crea vid în interiorul sistemului de aer condiționat pentru a detecta eventuale scurgeri.

4. Umplerea sistemului cu freon, ulei și substanță de contrast.

Sistemul de aer condiționat este alimentat cu agent frigorific, ulei pentru compresor și substanța de contrast. Uleiul special pentru sisteme de aer condiționat asigură o mai buna lubrifiere a compresorului în momentul funcționării, iar substanța de contrast ne ajută să depistăm cele mai mici scurgeri de freon din instalație.

5. Testul de funcționare cu echipamentul conectat la sistemul automobilului.

La această etapă se testează funcționarea sistemului de aer condiționat și se verifică parametrii funcționali în ceea ce privește presiunea creată de compresor în sistem.

6. Deconecteaza echipamentul și testarea funcționării sistemului AC în regim normal.

Sistemul AC va fi pornit și lăsat să lucreze aproximativ 10-15 minute la capacitate medie și maximă.

7. Verificarea finală.

După ce sistemul de aer condiționat ruleaza cateva minute, acesta va fi verificat mult mai amănunțit dacă exista scurgeri. Acest lucru va fi realizat datorită substanței de contrast introdusă în sistem la etapa de umplere cu freon. Cu ajutorul unei truse special formate dintr-o pereche de ochelari și o lanternă cu lumină specială, specialistul OTTIMO va analiza minuțios tot circuitul sistemului AC. 

Fără acest ultim pas și fară prezența substanței de contrast în sistemul de aer conditionat, riscați ca în cateva săptămâni sau chiar cateva zile sistemul de aer condiționat să revină la starea inițială.

Recomandăm ca, odata cu operațiunea de umplere cu freon, să se realizeze și igienizarea sistemului de ventilație prin tratament cu Ozon și înlocuirea filtrului de salon

Acest proces presupune tratarea întregului habitaclu și a sistemului de aer a mașinii cu ajutorul unui generator profesional de ozon. Scopul procedurii este eliminarea mirosurilor și a surselor acestora din interiorul mașinii. 

Puteți beneficia de acest serviciu la doar 100 RON 50 RON.